Voor gemeenten
Maak impact!
Faciliteer laagdrempelige toegang voor kwetsbare doelgroepen

Kan en klaar hulpmiddel voor toegang naar zorg- en welzijnsaanbod:
- Ondersteun toeleiding voor (kwetsbare) doelgroepen
- Help signalen te koppelen aan passend aanbod
- Bespaar kostbare tijd; sneller op de juiste plek en beheer centraal
Signalerings- & toeleidingsysteem
Overzicht in versplinterd aanbod? Hoe pak je signalen van (kwetsbare)doelgroepen snel op? Hoe zet je vrijwilligers, professionals én bestaand aanbod in hun kracht om escalatie te voorkomen?
KOPPL is een digitaal hulpmiddel om signalering en toeleiding naar bestaand aanbod te vergemakkelijken. Het systeem koppelt vragen van de doelgroep aan passend aanbod. Bestaande kleine en grote partners zijn digitaal en fysiek toegankelijk via de website, App of zuilen (offline). Trends en capaciteit zijn vanuit een dashboard inzichtelijk.
Signalering en toeleiding is op deze manier in elke wijk of buurt mogelijk.
Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Hoe werkt KOPPL Software?
KOPPL Software is zo gemaakt dat iedereen duurzaam gebruik maakt van elkaars input. Zet het in voor jouw doel en doelgroep, gebruik het na een een triage of zet het voor jouw gemeente in. KOPPL verkort de weg naar lokale ondersteuning, stimuleert zelfredzaamheid én kennisbehoud.
Voorbeeld van de inzet van KOPPL
Stel je werkt binnen jouw gemeente met Welzijn op Recept. Enkele welzijnsorganisaties hebben overzicht in verschillende Excel en word lijsten van tientallen gesubsidieerde welzijnsinitiatieven. Die initiatieven helpen met administratieve ondersteuning, activiteiten, digitale vaardigheden en taalmaatjes.
Hoe houden bewoners, vrijwilligers en hulpverleners overzicht en contact met de juiste instantie?
Met KOPPL Software heb je één centraal punt waarmee iedereen op de hoogte is. Zo creëer je automatisch overzicht in het aanbod, hebben aanbieders zelf de controle waar en waarop ze zichtbaar zijn en kan jij als gemeente via de (anonieme) statistieken de vraagtrends per postcodegebied volgen.
VOORBEELD
Een gemeente voorbeeld uit Amsterdam
De gemeente Amsterdam heeft KOPPL Software gebruikt om per stadsdeel (in)formeel aanbod inzichtelijk te maken. Tienduizenden Amsterdammers hebben zo ondersteuning gevonden bij een relevante organisatie.
Wil je deze opzet of jouw eigen template ook gebruiken in jouw gemeente?
Het resultaat van inzet KOPPL Software
Bespaar kostbare tijd…
Door signalen sneller op te pakken en door te zetten naar een passende organisatie. Alle organisaties zijn namelijk met elkaar verbonden in jouw KOPPL groep. Zo zie je welke hulp beschikbaar is of welke alternatieven er in de buurt zijn. Dit scheelt veel zoekwerk en hulpvragen kunnen sneller beantwoord worden.
Altijd actueel aanbod
Het aanbod dat in KOPPL staat is altijd actueel. Organisaties geven zelf aan of en wanneer hun diensten beschikbaar zijn. Ze krijgen reminders om hun aanbod up to date te houden.
Informele en formele initiatieven beheren hun aanbod per buurt.
Eigen regie voor cliënten
Cliënten vinden sneller zelfstandig of onder begeleiding hulp. Daardoor worden cliënten zelfredzamer en weten ze bij vervolgvragen zelf de weg te vinden.
Beheer & inzicht in eigen hand
Maak het beheer van aanbod slimmer door middel van inzicht in data. Zo kan er bijvoorbeeld in een specifieke wijk meer vraag zijn naar een bepaalde onderwerp. Door hier op in te spelen maak je je aanbodbeheer slimmer. Organisaties beheren hun eigen aanbod. Dit bespaart een hoop tijd voor jou als gemeente.
Kennisbehoud
Door al het aanbod op een centrale plek te beheren zorg je er niet alleen voor dat bewoners weten waar ze moeten zijn, maar ook de medewerkers binnen een organisatie weten waar ze moeten zijn. Zo is het verloop van kennis lager en leren nieuwe medewerkers sneller de weg kennen en blijven ze up to date.
Autonomie voor hulpverleners
Hulpverleners hebben met de app of website jouw gemeentelijke aanbod altijd op zak. Hierdoor ervaren zij autonomie en kunnen ze bewoners makkelijker helpen.
Bekijk het schema om de voordelen van KOPPL ten opzichte van het huidig beleid te zien.
Wil je meer informatie of een demo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Ondersteun kwetsbare doelgroepen
Om het je gemakkelijk te maken hebben wij al een aantal kaarten voor verschillende doelgroepen samengesteld. Je kunt ook je eigen kaart samenstellen.
Digitale vaardigheden
Heeft jouw doelgroep moeite met digitaal of veel digitale vragen? De KOPPL Kaart Digitaal geeft hen toegang tot digitale vaardigheden.
Geldzaken
Wijs de weg naar voorzieningen, administratieve- of schuldhulp. Geef jouw doelgroep eigen regie en verbindt ze met het ondersteuningsaanbod in de buurt.
Inburgeren
Wil jij participatie en inburgering ondersteunen, doorverwijzen naar taalondersteuning of gerelateerde onderwerpen?
Activiteiten
Activiteiten tegen eenzaamheid, stimuleer participatie of bewegen voor ouderen? Een KOPPL Kaart verbindt in enkele klikken met het aanwezige aanbod. Makkelijk in eigen beheer.
Samen maken we Nederland zelfredzaam
Een aantal jaar geleden ontdekten wij dat hulp vinden heel lastig is. Er zijn overal sociale kaarten, websites en lijstjes te vinden. Waar moet je dan als bewoner precies heen? En welke hulp sluit nou het beste aan? Veel mensen vinden het daarom moeilijk om hulp te vinden. Ze weten niet waar, ze weten niet hoe of ze durven niet. Problemen lopen hierdoor steeds verder op. Stel iemand zit in de schulden en durft geen hulp te vragen. Deze schulden kunnen zodanig oplopen dat dit verregaande gevolgen kan hebben. Daarom maken wij hulp vinden makkelijk. Een sociale kaart waar iedereen stapsgewijs hulp in de buurt kan vinden die bij hen past.
Hoe werkt het KOPPL systeem?


GROEP / GEMEENTE OPZETTEN
1. Bepaal het thema en de onderwerpen
Wat is het doel of de doelgroep die je wilt bereiken? Op basis hiervan bepaal je het thema en de onderwerpen. Om het gemakkelijk te maken heeft KOPPL vaste thema’s waaruit je kan kiezen (vb. Activiteiten, Geldzaken, Inburgeren, Digitale vaardigheden en Positieve Gezondheid). Maar je kunt natuurlijk ook zelf een thema aanmaken.
Vervolgens categoriseer je binnen het hoofdthema de onderwerpen en bepaal je de labels (zoekwoorden) waarop het aanbod gematcht kan worden. Zo vindt jouw doelgroep eenvoudig ondersteuning in de buurt.


BESTAAND AANBOD TOEVOEGEN
2. Nodig kleine en grote partners uit
Bestaand aanbod kan je zelf (bulk of digitale koppeling) of per uitnodiging toevoegen. Elke partner krijgt een eigen inlog en beheert zelf hun aanbod. Ze geven aan op welke onderwerpen of zoekwoorden ze gevonden willen worden. Zo creëren ze hun organisatiepagina waarop de contactgegevens, diensten en inloopspreekuren zichtbaar zijn. Daarnaast kunnen zij aangeven of en wanneer een dienst beschikbaar is.
Uniek bij KOPPL: Kleine en grote initiatieven hebben dezelfde zichtbaarheid
Ook koppelingen met bestaande systemen zijn mogelijk.


GEBRUIK DOELGROEP
3. Direct klaar voor gebruik
Wanneer het bestaande aanbod is toegevoegd kan jouw doelgroep of een hulpverlener direct passende ondersteuning vinden. Zij voeren een vraag in of klikken op de knoppen. Zo komen ze uit bij passend aanbod voor hun vraag.
De groep is via verschillende kanalen beschikbaar, vrijwilligers en hulpverleners kunnen waar ze ook zijn signalen doorzetten. Laagdrempelige toeleiding naar bestaand aanbod in jouw gemeente is nu voorhanden.
Statistieken geven de groepsbeheerder inzicht in o.a. trends en gaten in het aanbod. Makkelijk voor de bepaling van beleid.
KOPPL Systeem is makkelijk uit te breiden met:


Huisstijl
Hoe richt u een KOPPL Groep goed in? Hoe gebruikt u KOPPL als professional? Hoe laat u bewoners en de buurt participeren?


Informatiezuil
Ondersteun bezoekers op publieke locaties. Geef laagdrempelige toegang tot jouw groep en aanbod.


Rapportages
Bekijk statistieken en optimaliseer de ondersteuning. Is er genoeg aanbod of een stijgende vraag?


Opvolging
Hulpverleners helpen met multiproblematiek. Creëer overzicht, zie ingediende hulpvragen én opvolging. Lees meer over pro account