Voor gemeenten

Laagdrempelige toegang naar zorg en welzijn 

KOPPL

Kant en klaar hulpmiddel voor toegang naar zorg- en welzijnsaanbod:

  • Ondersteunt toeleiding naar hulp voor (kwetsbare) doelgroepen
  • Helpt signalen te koppelen aan passend aanbod
  • Bespaar kostbare tijd; alles wordt beheerd vanuit één centrale plek
Voor gemeenten

Signalerings- & toeleidingsysteem

Overzicht in versplinterd aanbod? Hoe pak je signalen van (kwetsbare)doelgroepen snel op? Hoe zet je vrijwilligers, professionals én bestaand aanbod in hun kracht om escalatie te voorkomen? 

KOPPL is een digitaal hulpmiddel om signalering en toeleiding naar bestaand aanbod te vergemakkelijken. Het systeem koppelt vragen van de doelgroep aan passend aanbod. Bestaande kleine en grote partners zijn digitaal en fysiek toegankelijk via de website, App of zuilen (offline). Trends en capaciteit zijn vanuit een dashboard inzichtelijk.

Signalering en toeleiding is op deze manier in elke wijk of buurt mogelijk. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

>44.000

NEDERLANDERS

GEHOLPEN

89%

VINDT MAKKELIJKER

HULP

23%

SNELLER BIJ HULP

 

Hoe werkt het KOPPL systeem?

stap 1 - Kies een template

GROEP / GEMEENTE OPZETTEN

1. Kies een doel of doelgroep

Wat is het doel of de doelgroep die je wilt bereiken? Zo worden de onderwerpen passend. Ook hebben we een aantal vaste thema’s waaruit je kan kiezen (vb. Activiteiten, Geldzaken, Inburgeren of Digitale vaardigheden). Op basis van het doel bepalen we eenvoudig de zoekwoorden en labels waarop je gevonden wilt worden en kies je het dekkingsgebied.

stap 2 - Voeg aanbod toe

BESTAAND AANBOD TOEVOEGEN

2. Nodig kleine en grote partners uit

Bestaand aanbod kan je zelf (bulk of digitale koppeling) of per uitnodiging toevoegen. Elke partner krijgt een eigen inlog en beheert zelf hun aanbod. Ze geven aan op welke onderwerpen of zoekwoorden ze gevonden willen worden. Zo creëren ze hun organisatiepagina waarop de contactgegevens, diensten en inloopspreekuren zichtbaar zijn. Daarnaast kunnen zij aangeven of en wanneer een dienst beschikbaar is. 

Uniek bij KOPPL: Kleine en grote initiatieven hebben dezelfde zichtbaarheid

Ook koppelingen met bestaande systemen zijn mogelijk.

Lees meer over hoe het werkt voor organisaties

Stap 3 - Vind makkelijk hulp

GEBRUIK DOELGROEP

3. Direct klaar voor gebruik

Wanneer het bestaande aanbod is toegevoegd kan jouw doelgroep of een hulpverlener direct passende ondersteuning vinden. Zij voeren een vraag in of klikken op de knoppen. Zo komen ze uit bij passend aanbod voor hun vraag.

De groep is via verschillende kanalen beschikbaar, vrijwilligers en hulpverleners kunnen waar ze ook zijn signalen doorzetten. Laagdrempelige toeleiding naar bestaand aanbod in jouw gemeente is nu voorhanden. 

Statistieken geven de groepsbeheerder inzicht in o.a. trends en gaten in het aanbod. Makkelijk voor de bepaling van beleid. 

Waarom KOPPL?

Voor gemeenten

Bespaar kostbare tijd…

Door signalen sneller op te pakken en door te zetten naar een passende organisatie. Alle organisaties zijn namelijk met elkaar verbonden in jouw KOPPL groep. Zo zie je welke hulp beschikbaar is of  welke alternatieven er in de buurt zijn. Dit scheelt veel zoekwerk en hulpvragen kunnen sneller beantwoord worden.

Voor gemeenten

Altijd actueel aanbod

Het aanbod dat in KOPPL staat is altijd actueel. Organisaties geven zelf aan of en wanneer hun diensten beschikbaar zijn. Ze krijgen reminders om hun aanbod up to date te houden.

Informele en formele initiatieven beheren hun aanbod per buurt.

Voor gemeenten

Eigen regie voor cliënten

Cliënten vinden sneller zelfstandig of onder begeleiding hulp. Daardoor worden cliënten zelfredzamer en weten ze bij vervolgvragen zelf de weg te vinden.

Voor gemeenten

Beheer & inzicht in eigen hand

Maak het beheer van aanbod slimmer door middel van inzicht in data. Zo kan er bijvoorbeeld in een specifieke wijk meer vraag zijn naar een bepaalde onderwerp. Door hier op in te spelen maak je je aanbodbeheer slimmer. Organisaties beheren hun eigen aanbod. Dit bespaart een hoop tijd voor jou als gemeente.

Voor gemeenten

Kennisbehoud

Door al het aanbod op een centrale plek te beheren zorg je er niet alleen voor dat bewoners weten waar ze moeten zijn, maar ook de medewerkers binnen een organisatie weten waar ze moeten zijn. Zo is het verloop van kennis lager en leren nieuwe medewerkers sneller de weg kennen en blijven ze up to date. 

Voor gemeenten

Autonomie voor hulpverleners

Hulpverleners hebben met de app of website jouw gemeentelijke aanbod altijd op zak. Hierdoor ervaren zij autonomie en kunnen ze bewoners makkelijker helpen.

Bekijk het schema om de voordelen van KOPPL ten opzichte van het huidig beleid te zien. 

Wil je meer informatie of een demo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

VOORBEELD

Bekijk het voorbeeld van de Gemeente Amsterdam

Voor de gemeente Amsterdam is KOPPL ingezet om per stadsdeel (in)formeel aanbod inzichtelijk te maken. Het systeem is te gebruiken via Website en App en heeft als basis verschillende leefgebieden. Tienduizenden Amsterdammers hebben zo ondersteuning gevonden bij een passende organisatie. Bekijk hier de vergrote versie

Wil je dit ook gebruiken in jouw gemeente?

Samen maken we Nederland zelfredzaam

Een aantal jaar geleden ontdekten wij dat hulp vinden heel lastig is. Er zijn overal sociale kaarten, websites en lijstjes te vinden. Waar moet je dan als bewoner precies heen? En welke hulp sluit nou het beste aan? Veel mensen vinden het daarom moeilijk om hulp te vinden. Ze weten niet waar, ze weten niet hoe of ze durven niet. Problemen lopen hierdoor steeds verder op. Stel iemand zit in de schulden en durft geen hulp te vragen. Deze schulden kunnen zodanig oplopen dat dit verregaande gevolgen kan hebben. Daarom maken wij hulp vinden makkelijk. Een sociale kaart waar iedereen stapsgewijs hulp in de buurt kan vinden die bij hen past.

Ondersteun kwetsbare doelgroepen

Om het je gemakkelijk te maken hebben wij al een aantal kaarten voor verschillende doelgroepen samengesteld. Je kunt ook je eigen kaart samenstellen.

Voor gemeenten

Digitale vaardigheden

Heeft jouw doelgroep moeite met digitaal of veel digitale vragen? De KOPPL Kaart Digitaal geeft hen toegang tot digitale vaardigheden.

Voor gemeenten

Geldzaken

Wijs de weg naar voorzieningen, administratieve- of schuldhulp. Geef jouw doelgroep eigen regie en verbindt ze met het ondersteuningsaanbod in de buurt.

Voor gemeenten

Inburgeren

Wil jij participatie en inburgering ondersteunen, doorverwijzen naar taalondersteuning of gerelateerde onderwerpen?

Voor gemeenten

Activiteiten

Activiteiten tegen eenzaamheid, stimuleer participatie of bewegen voor ouderen? Een KOPPL Kaart verbindt in enkele klikken met het aanwezige aanbod. Makkelijk in eigen beheer.

Voor gemeenten

Voorbeeld van de inzet van KOPPL

Een buurthuis werkt met meerderde organisaties en initiatieven samen. Zij hebben momenteel ‘hun eigen buurtkaart in MS Word’ omdat de gemeentelijke sociale kaart te groot is voor de buurt.

Het actueel houden van de buurtkaart neemt veel tijd in beslag. Ze willen dit moderniseren en via vrijwilligers meer bewoners bereiken.

In KOPPL zetten ze welke vragen er in de buurt spelen. Ze nodigen initiatieven en organisaties uit, die hun aanbod in enkele klikken doorgeven. Nu kan iedereen online hun ‘buurtkaart’ gebruiken.

Het bijhouden doen vrijwilligers. Nieuwe initiatieven voegen ze makkelijk toe en oud aanbod verwijderen ze. Ook hebben ze een smoelenboek van de buurt gemaakt. Zo kan men elkaar makkelijk vinden.

KOPPL Systeem is makkelijk uit te breiden met:

img-pro-small

Pro account

Hulpverleners helpen met multiproblematiek. Creëer overzicht, zie ingediende hulpvragen én opvolging. Lees meer over pro account

img-zuil-small

Zuil

Ondersteun bezoekers op publieke locaties. Geef laagdrempelige toegang tot jouw groep en aanbod.

img-rapportages-small

Rapportages

Bekijk statistieken en optimaliseer de ondersteuning. Is er genoeg aanbod of een stijgende vraag? 

img-training-small

Trainingen

Hoe richt u een KOPPL Groep goed in? Hoe gebruikt u KOPPL als professional? Hoe laat u bewoners en de buurt participeren?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte