Coronahulp bij psychische problemen

Stress, angst, depressie, eenzaamheid, psychische aandoeningen, onzekerheid, slachtofferhulp, procesbegeleiding

Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. Mensen vragen zich af hoe lang dit nog gaat duren. De huidige situatie is nieuw terrein voor iedereen en dat betekent dat veel mensen zoekende zijn in hoe ze het beste op de nieuwe situatie kunnen reageren. 

Eenzaamheid en depressie
Iedereen heeft er weleens mee te maken. Het gevoel dat je er niet toe doet, dat niemand om je geeft. Dat je helemaal alleen bent… Het kan zelfs leiden tot depressieve gevoelens. Meer dan 1 miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. Tijdens de coronacrisis wordt dit nog eens extra versterkt. Bij KOPPL kun je direct terecht bij een organisatie waarbij een betrouwbaar iemand met je belt, videobelt of een kaartje stuurt om je in deze moeilijke tijd te steunen. Weet dat je er niet alleen voor staat. 

Psychische aandoening
Ook voor mensen met een psychische aandoening zijn dit moeilijke tijden. Doordat zij nog meer afgezonderd worden kunnen hun klachten verergeren. Daarnaast kunnen zij niet meer naar coachingsgesprekken waardoor zij minder begeleiding krijgen. Ook voor naasten kan dit lastig zijn en onzekerheid geven. Hoe ga je hiermee om? Vind iemand die jou hierbij kan ondersteunen via KOPPL.

Stress en overbelasting
Merk je dat er nu extra druk op je ligt door werk, kinderen en mantelzorg? Ook voor jou staat iemand voor je klaar om je te ondersteunen. 

Voor alle mensen die het even niet meer zien zitten. Er staat altijd iemand voor je klaar om je door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Betrouwbaar
De organisaties die je kan vinden in KOPPL werken zoveel mogelijk met gescreende vrijwilligers of professionele hulpverleners. Op deze manier weet je dat je in contact komt met mensen die jou oprecht willen helpen.

Hoe werkt het?

Met KOPPL vind je professionele hulp in de buurt. Voor coronahulp, maar ook andere hulp zoals praktische ondersteuning (zorg in huis, vervoer, boodschappen), digitale vaardigheden, psychische problemen, problemen thuis, geldzaken, iets doen of leren, mantelzorg of gezelschap.

1. Kies een onderwerp

2. Kies jouw buurt

3. Bekijk wie je kan helpen

Altijd hulp in jouw buurt  |  Professionele hulpverleners  |  Gratis en vrijblijvend  |  Je gegevens zijn veilig

Aan welke organisaties koppelen wij?

Hieronder vind je organisaties die je kunnen helpen. Bekijk hier of er ook bij jou in de buurt hulp beschikbaar is.

Ik blijf graag op de hoogte van KOPPL

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte