Mantelzorg

Zorg jij voor iemand in jouw omgeving? Bijvoorbeeld een kind, familielid, een buurman of een vriendin? Dan weet je dat er veel komt kijken bij de zorg voor iemand.

Als je met vragen zit of een beetje hulp nodig hebt zijn er gelukkig veel organisaties die jou kunnen ondersteunen. Zowel bij het aanvragen van bijvoorbeeld toeslagen of hulpmiddelen, maar ook als je merkt dat je een dagje voor jezelf nodig hebt (respijtzorg). KOPPL helpt je ondersteuning te vinden, bijvoorbeeld bij:

Voor de Amsterdammer

Dementie

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie en het aantal zal de komende jaren nog verder stijgen. Zorgen voor iemand met dementie kan behoorlijk zwaar zijn. Niemand kan zich goed voorbereiden op deze ziekte. Wat houdt dementie eigenlijk precies in? Hoe ga je om met iemand die dementie heeft? Verschillende organisaties kunnen je in dit proces ondersteunen.

Bekijk direct welke organisaties jou kunnen helpen.

Mantelzorg dementie 2@05x 1

Dagbesteding / dagje vrij

Als mantelzorger moet je vaak alle ballen in de lucht houden. De zorg voor iemand komt soms onverwachts. Naast dat je veel moet doen om degene die zorg nodig heeft te helpen, heb je ook nog je eigen leven. Dit vergt veel energie. Steeds meer mensen voelen hierdoor druk of stress. Het is goed om op tijd aan de rem te trekken en ook even aan jezelf te denken. Een dagje vrij of even er tussenuit is dan de oplossing. Bij KOPPL bieden wij jou een helpende hand. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van een zorgbuddy of iemand die de taken van jou kan overnemen (respijtzorg).

Bekijk direct welke organisaties jou kunnen helpen.

Mantelzorg dagjevrij 2@05x

Praktische ondersteuning

Of je nu zorgt voor je dementerende moeder, een kind met autisme of je vader die een beroerte heeft gehad. De zorg is emotioneel vaak zwaar en daarnaast moet je als mantelzorger ook veel regelen. KOPPL kan je helpen met het vinden van ondersteuning voor boodschappen, maaltijdservices, vervoer naar het ziekenhuis of een arts, huisaanpassingen of het aanvragen van hulpmiddelen.

Bekijk direct welke organisaties jou kunnen helpen.

Mantelzorg praktischezaken 2@05x

Aan welke organisaties koppelen wij?

Ik wil KOPPL gebruiken

img-map

KOPPL Online is via deze website, op een mobiele telefoon, tablet of computer te gebruiken.

Er staan ook KOPPL Zuilen op publieke locaties in Amsterdam. De KOPPL Zuil is gemaakt om te ondersteunen als ‘digitaal’ moeilijk is. Op KOPPL locaties helpen medewerkers je graag. 

Ik blijf graag op de hoogte van KOPPL

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte