Hoe werkt KOPPL Software?
In drie stappen jouw eigen toegang
KOPPL Software is duurzaam ontwikkeld. Elke belanghebbende neemt 1 stap! Het doel is om elkaar snel te vinden. Maak hiervoor gebruik van standaard templates, nodig aanbieders uit en neem het direct in gebruik via jouw unieke url. Zet het in voor jouw doel en doelgroep. KOPPL verkort de weg naar lokale ondersteuning, stimuleert zelfredzaamheid én kennisbehoud.
Hoe werkt het voor groepen?
Een gemeente, netwerk of organisatie maakt een groep aan. De groep bepaalt het doel en de doelgroep die ze willen bereiken. ‘Bijvoorbeeld hulp bij eenzaamheid voor ouderen.’ Ze kiezen relevante thema’s, zoekwoorden en het dekkingsgebied. Aanbieders geven vervolgens aan waarmee ze helpen. Via een unieke url komt jouw doelgroep vervolgens makkelijk in contact met relevant aanbod.


1. Bepaal het thema en de onderwerpen
Wat is het doel of de doelgroep die je wilt bereiken? Op basis hiervan bepaal je het thema en de onderwerpen. Om het gemakkelijk te maken heeft KOPPL vaste thema’s waaruit je kan kiezen (vb. Activiteiten, Geldzaken, Inburgeren, Digitale vaardigheden en Positieve Gezondheid). Maar je kunt natuurlijk ook zelf een thema aanmaken.
Vervolgens categoriseer je binnen het hoofdthema de onderwerpen en bepaal je de labels (zoekwoorden) waarop het aanbod gematcht kan worden. Zo vindt jouw doelgroep eenvoudig ondersteuning in de buurt.


2. Voeg aanbod toe
Bestaand aanbod kan je zelf (bulk of digitale koppeling) of per uitnodiging toevoegen. Elke partner krijgt een eigen inlog en beheert zelf hun aanbod. Ze geven aan op welke onderwerpen of zoekwoorden ze gevonden willen worden. Zo creëren ze hun organisatiepagina waarop de contactgegevens, diensten en inloopspreekuren zichtbaar zijn. Daarnaast kunnen zij aangeven of en wanneer een dienst beschikbaar is.
Uniek bij KOPPL: Kleine en grote initiatieven hebben dezelfde zichtbaarheid
Ook koppelingen met bestaande systemen zijn mogelijk.


3. Direct klaar voor gebruik
Wanneer het bestaande aanbod is toegevoegd kan jouw doelgroep of een hulpverlener direct passende ondersteuning vinden. Zij voeren een vraag in of klikken op de knoppen. Zo komen ze uit bij passend aanbod voor hun vraag.
De groep is via verschillende kanalen beschikbaar, vrijwilligers en hulpverleners kunnen waar ze ook zijn signalen doorzetten. Laagdrempelige toeleiding naar bestaand aanbod in jouw gemeente is nu voorhanden.
Statistieken geven de groepsbeheerder inzicht in o.a. trends en gaten in het aanbod. Makkelijk voor de bepaling van beleid.
Hoe werkt het voor aanbieders?
Een groep nodigt aanbod uit. De organisaties en initiatieven geven aan waar en op welke zoekwoorden ze zichtbaar willen zijn. ‘Bijvoorbeeld activiteiten voor eenzame ouderen met een beperking’. Een organisatie bepaalt welke diensten ze toevoegen en op welke zoekwoorden ze willen matchen. De organisatie zet hun aanbod op actief en is direct zichtbaar in de groep. De doelgroep komt vervolgens makkelijk in contact. Organisaties kunnen hun aanbod hergebruiken in andere groepen en vanuit één plek blijven beheren.


1. Maak je eigen organisatiepagina
Nadat je van ons een account met inloggegevens hebt ontvangen kun je aan de slag met het maken van je eigen organisatiepagina. Op deze pagina vul je je organisatiegegevens in zoals adres, telefoonnummer, e-mailadres, website en dekkingsgebied waarin je gevonden wilt worden. Voeg een logo en een header foto toe zodat je goed opvalt.


2. Voeg een omschrijving toe
Voeg een korte pakkende omschrijving van je organisatie toe. Deze wordt getoond op de resultatenpagina van de bezoeker. Voeg een uitgebreide omschrijving toe voor op jouw unieke organisatiepagina. Bekijk jouw omschrijving direct live door op de knop ‘voorbeeld’ te klikken.


3. Geef aan waarop je gematcht wilt worden
Bepaal vervolgens de thema’s waarop je gevonden wilt worden. Voeg labels per onderwerp om die categorie te specificeren. Daarnaast kun je labels toevoegen voor kenmerken, voorwaarden, kosten en doelgroep.
Vergeet daarna niet je organisatie op actief te zetten. Dit kun je aanvinken op de gegevens pagina.



4. Hulpvragers en -verleners vinden je nu makkelijk …
Je bent nu direct zichtbaar in KOPPL en hulpvragers en hulpverleners vinden jouw organisatie, locatie of product bij de juiste vraag.


5. … en komen direct in contact
Op jouw unieke pagina staan al jouw contactgegevens, zodat een hulpvrager of hulpverlener makkelijk contact kan opnemen. Zo nemen ze zelf contact op of (indien dit aan staat) vragen ze jouw organisatie contact op te nemen.


Maar er is meer mogelijk!
We vertellen je graag de mogelijkheden.
Wil je meerdere locaties of al jouw producten tonen? Verschillend aanbod voor verschillende doelgroepen? Hulpvragen ontvangen, bijhouden of zelfs statistieken inzien? Dit zijn slechts enkele mogelijkheden. We vertellen je graag meer.
Hoe werkt het?
Doelgroepen vinden direct hulp
Zij komen in 3 stappen in contact met relevante aanbieders die helpen met hun vraag.
1. Kies een onderwerp
Stel makkelijk je vraag. Waar zoek je hulp bij of wat wil je doen?
2. Kies je locatie
Kies de buurt of de postcode waar je ondersteuning zoekt. Hulp is altijd dichtbij.
3. Kom direct in contact
Bekijk welke organisaties jou kunnen helpen. Kom direct in contact.
Hoe werkt het voor doelgroepen?
Een doelgroep gebruikt de url en omgeving van de groep. In enkele stappen vinden ze relevant aanbod bij hun vraag. Uit het relevante aanbod kiezen ze een organisatie of dienst en komen direct in contact via de bel, e-mail of contactknop. Dat scheelt een hoop tijd want je bent direct op het juiste adres. Afhankelijk van wat de organisatie heeft ingevoerd zien ze ook de website, locatiegegevens of inlooptijden.


1. Kies een onderwerp
Kies een onderwerp waar jij ondersteuning bij zoekt. De volgende onderwerpen staan in KOPPL:
- Digitaal, Geldzaken, Gezin, Iets doen, Leren,
- Mentaal, Veiligheid, Werk, Wonen en Zorg.
Klik door de knoppen, wij leiden je naar de juiste hulporganisaties.


2. Kies je locatie
Kies vervolgens de locatie waarin je ondersteuning zoekt. Verfijn op postcode.
Je kan deze stap ook overslaan als je liever filtert bij de resultaten.



3. Bekijk de resultaten
Bekijk vervolgens de resultaten die ondersteunen bij jouw vraag. Je kunt je zoekopdracht hier verfijnen door in het linkermenu filters toe te passen. Verfijn bijvoorbeeld op leeftijd, doelgroep, kosten of voorwaarden.
Kom direct in contact of klik op een organisatie om meer informatie te lezen.


4. Kom direct in contact
Je kunt direct op de resultatenpagina contact opnemen of je kunt via de organisatiepagina zelf contact op nemen.
Wil je graag dat de organisatie contact met jou opneemt? Sommige organisaties bieden deze service aan. Er is dan een grote groene knop zichtbaar.


5. Je verzoek is ingediend
Heb je een verzoek ingediend dan neemt de organisatie binnen 3 werkdagen contact met je op. Je kunt je verzoek altijd nog wijzigen of contact met hen zelf opnemen.
Laat het dan wel even weten, anders doen we dubbel werk.