Coronahulp

Het zijn spannende tijden. Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Steeds meer winkels gaan dicht, mensen met griepklachten mogen de deur niet meer uit en we komen minder met elkaar in contact. Wij hebben onze service beschikbaar gemaakt voor iedereen die coronahulp nodig heeft. Kies hieronder welke hulp je nodig hebt. Kies vervolgens je locatie en we tonen direct betrouwbare organisaties die jou kunnen helpen.

Waar heb je hulp bij nodig?

Hulp bij geldproblemen

Door de coronacrisis verliezen veel mensen hun baan en krijgen zzp’ers minder opdrachten waardoor de inkomsten te laag zijn om huur, hypotheek en andere vaste lasten te betalen.

Dit levert veel stress op maar ook veel vragen als: Hoeveel krijg ik vergoed? Hoe regel ik die vergoeding? Heb ik überhaupt nog recht op vergoeding? Gelukkig zijn er veel organisaties die jou hierbij kunnen helpen. Ook als je vragen of hulp nodig hebt bij schulden, woning, werk, belasting of administratie.

Lees meer

img-geldzaken

Hulp bij problemen thuis

Tijdens de coronacrisis zitten we vaker noodgedwongen thuis. Gezellig met partner, kinderen en huisdieren op de bank. Of toch niet? Frustraties lopen op. Merk je dat de situatie bij jezelf of van een ander onhoudbaar wordt? Via KOPPL vind je professionele hulp zoals jeugdzorg, slachtofferhulp, buurtbemiddeling en daklozenhulp in jouw buurt. Er staat altijd iemand voor je klaar.

Lees meer

img-thuissituatie

Psychische hulp

Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. Mensen vragen zich af hoe lang dit nog gaat duren. De huidige situatie is nieuw terrein voor iedereen en dat betekent dat veel mensen zoekende zijn in hoe ze het beste op de nieuwe situatie kunnen reageren. Er staat altijd iemand voor je klaar om je door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Lees meer

img-psychisch

Boodschappenhulp en maaltijdservice

Zijn de boodschappen op? Geen paniek! Wij helpen met het vinden van een betrouwbare organisatie die de boodschappen voor je doet. Ook als je medicijnen nodig hebt. 

Koken lastig? Vind een organisatie die verse (en natuurlijk ook diepvries) maaltijden bij jou thuis bezorgt.

Lees meer

img boodschappen

(Digitaal) sociaal contact

Zou je zelf graag even willen kletsen met iemand of gewoon iets leuks willen ontvangen. Of heb je het idee dat jouw opa, oma, buurman, buurvrouw, vriend of vriendin wat opfleuring kan gebruiken en heb je zelf niet altijd tijd om te bellen? 

Lees meer

img-sociaal

Vervoer en begeleiding

Moet je ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar een dokter of het ziekenhuis? Of wil je graag begeleiding bij de huisarts, ziekenhuis of andere instantie? Bij KOPPL vind je direct iemand die jou kan wegbrengen of begeleiden. Daarnaast koppelen wij ook organisaties die je kunnen helpen met vragen over en het aanvragen van (gratis) ov.

img vervoer

Hulp met huisdieren

Staat jouw hond je de hele dag aan te kijken om uitgelaten te worden? Heb je voer nodig voor je dieren? Of moeten ze geholpen worden door bijvoorbeeld een dierenarts? Onze hulpverleners staan voor je klaar!

img huisdieren

Onze partners staan voor je klaar

Ook bij jou in de buurt?

Hieronder vind je een actuele lijst van gemeenten waar je hulp kunt vinden. We breiden het aanbod steeds verder uit.

Je kan ons ook helpen of je organisatie doorgeven. 

Alkmaar
Almere
Amersfoort
Amstelveen
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem

Beverwijk
Breda
Den Haag
Eindhoven
Enschede
Haarlem
Heemstede

Hoofddorp
Leiden
Nijmegen
Purmerend
Rotterdam
Tilburg
Utrecht

Zaandam

Vind makkelijk hulp ook via onze app!

Ik blijf graag op de hoogte van KOPPL

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte